Deziderat comun. Excelenta in Management

Transformarea organizationala

Transformarea in sine este o calatorie. O calatorie a organizatiei de la o stare culturala la o alta dorita.

De cele mai multe ori, conducerea unei companii stie ca este necesara o schimbare, dar nu poate defini foarte clar in ce ar consta aceasta schimbare si ceea ce presupune ea la nivelul modalitatii – cum are loc aceasta transformare – si la nivelul resurselor implicate: umane, financiare si de timp. Singurul lucru cert pe care-l are la dispozitie conducerea este feedback-ul pe care-l primeste inevitabil de la piata pe care activeaza in conditii de competitivitate (clienti, concurenti, furnizori), de la mediul intern (actionari si angajati), coroborat cu situatiile financiare. Toate acestea sunt efecte.

Primul pas este clarificarea cauzelor prin analiza organizatiei. CRM-EDU va pune la dispozitie o metoda calitativa si una cantitativa.

Metoda cantitativa de analiza foloseste o metodologie de masurare a culturii organizationale acceptata international de comunitatea stiintifica de specialitate. Analiza cantitativa este realizata de consultanti certificati Human Synergistics si are avantajele concluziilor obiective date de rigurozitatea stiintifica in colectarea raspunsurilor prin aplicarea chestionarelor unui numar reprezentativ de angajati din toate departamentele, costurilor reduse si rapiditatii de colectare a datelor. Rezultatele analizei sunt comparate cu ale altor organizatii care au apelat la aceeasi metoda.

In urma analizei starii initiale si a cauzelor identificate prin metoda calitativa sau cantitativa aleasa, in functie de starea la care managementul companiei doreste sa ajunga cultura organizationala, se identifica cele mai bune directii de actiune si prioritizarea acestora.

Managementul schimbarii este gestionat de reprezentantii desemnati ai organizatiei beneficiare si CRM-EDU, fiind abordat ca un proiect de sine statator ce se desfasoara in paralel cu activitatea obisnuita, cu preluarea de feedback intermediar pe fiecare etapa.

 

Back to Top